Konkurs: Zdrowy jadłospis w stylu Fit i Vege – nowy termin zakończenia konkursu

Zapraszamy studentów i absolwentów kierunków dietetyka i pokrewnych do wzięcia udziału w konkursie na najciekawszy ZDROWY JADŁOSPIS dań obiadowych w stylu FIT i WEGE

W pierwszej edycji konkursu jadłospisy zostaną ocenione przez 3 osobowe JURY, które wybierze 10 najlepszych jadłospisów oraz jeden najciekawszy, wszystkie muszą spełniać wymogi w zakresie składu i właściwie zbilansowanych wartości odżywczych. Skład JURY:

  • pracownik dydaktyczny KWSPZ (dr. nauk. med. Magdalena Macko)
  • Manager FRESH odpowiedzialny m.in. za ustalanie menu we wszystkich lokalach FRESH (z wykształcenia kucharz i szkoleniowiec – Jarosław Zych)
  • Szef Kuchni FRESH (Paweł Kuldanek)

W drugiej edycji konkursu, która odbędzie się po wakacjach będą mogli wziąć udział wszyscy zwycięzcy pierwszej edycji bez dodatkowych eliminacji. Szczegóły wkrótce.

Autorski jadłospis – zwycięzca pierwszej edycji zostanie nagrodzony VOUCHEREM oraz możliwością wprowadzenia go do menu FRESH i zdegustowania go na żywo w lokalu FRESH – co zostanie potwierdzone certyfikatem oraz stosowną adnotacją o autorze w menu FRESH (do wykorzystania jako cenne doświadczenie praktyczne w przyszłej pracy zawodowej). Ponadto klienci FRESH będą mieli możliwość ocenienia dań oraz wyrażenia opinii i sugestii, które zostaną przekazane autorowi jadłospisu.

Nagroda główna to VOUCHER na obiad lub kolację w lokalu FRESH w Regent Office przy ul. Prądnickiej 20A, do wyboru jedna z dwóch opcji:

  1. romantyczna kolacja dla dwojga z winem lub szampanem oraz deser na ‘ZIELONYM DACHU’
  2. kolacja lub obiad dla 4 przyjaciół oraz deser na ‘ZIELONYM DACHU’

Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie. Zmierz się z realnym doświadczeniem. Zabawa plus możliwość konfrontacj Twoich teoretycznych umiejętności i nabytej wiedzy z realnym światem, szansa na pierwszy autorski jadłospis, który ocenią realni klienci !

ZASADY KONKURSU:

  • Trzy dniowy jadłospis obiadowy składający się z zupy, dania głównego i deseru na dwa zestawy:
    • Zestaw FIT
    • Zestaw WEGETARIAŃSKI
  • Urozmaicone potrawy z ogólnie dostępnych właściwie zbilansowanych składników
  • Skrupulatnie opisane surowce i gramatury oraz wszystkie istotne parametry dietetyczne (tłuszcze, węglowodany, białka, kalorie, etc) dla poszczególnych potraw
  • Sposób przygotowania dania i dokładna receptura
  • Food-cost zestawu (koszt surowców) nie przekraczający 15,00 PLN/osobę

Chętnych prosimy o przesłanie mailowo zgłoszenia chęci wzięcia udziału w konkursie – do kandydatów wyślemy szczegółowe informacje i regulamin konkursu. Zgłoszenia (imię i nazwisko, kierunek i rok studiów) przyjmujemy do 15.10.2018. na: aneta.bm@wttm.pl w tytule KONKURS.