Chemia żywności. Nowy skrypt dla studentów KWSPZ.

Uprzejmie informujemy, że ukazał się skrypt prof. dr hab. Piotra Tomasika „Chemia żywności”. Książka została wydana przez Krakowską Wyższą Szkołę Promocji Zdrowia.

chemia_zywnosci_okladka

Podręcznik przeznaczony jest przede wszystkim dla studentów dietetyki, a także kosmetologii. Tekst zawiera informacje, które ułatwiają zrozumienie chemicznych aspektów przedmiotu, uczy patrzenia na wzory i zrozumienia ich mowy.

Pozycja ta powstała nie tylko z myślą o czytelniku swobodnie poruszającym się w problematyce chemicznej, ale przede wszystkim o czytelniku alergicznie reagującym na wzory chemiczne.

Autor obiecuje w tym skrypcie i w trakcie opartych na tym skrypcie wykładach wyjaśnić to, co wydaje się niezrozumiałe. Skrypt zawiera szereg informacji potrzebnych każdemu w życiu codziennym, a nieznanych ogółowi i obala pewne mity żywieniowe na temat szkodliwości czy też nieszkodliwości używek, konserwantów i tego co ogólnie nazywa się „chemią” wprowadzaną do artykułów spożywczych.

Gorąco zachęcamy do zakupu skryptu w naszym Studio Kosmetyki Profesjonalnej.