KWSPZ › Aktualności › Chemia żywności. Nowy skrypt dla studentów KWSPZ.
Chemia żywności. Nowy skrypt dla studentów KWSPZ.
Opublikowano:
Uprzejmie informujemy, że ukazał się skrypt prof. dr hab. Piotra Tomasika „Chemia żywności”. Książka została wydana przez Krakowską Wyższą Szkołę Promocji Zdrowia.
Podręcznik przeznaczony jest przede wszystkim dla studentów dietetyki, a także kosmetologii. Tekst zawiera informacje, które ułatwiają zrozumienie chemicznych aspektów przedmiotu, uczy patrzenia na wzory i zrozumienia ich mowy.
Pozycja ta powstała nie tylko z myślą o czytelniku swobodnie poruszającym się w problematyce chemicznej, ale przede wszystkim o czytelniku alergicznie reagującym na wzory chemiczne.
Autor obiecuje w tym skrypcie i w trakcie opartych na tym skrypcie wykładach wyjaśnić to, co wydaje się niezrozumiałe. Skrypt zawiera szereg informacji potrzebnych każdemu w życiu codziennym, a nieznanych ogółowi i obala pewne mity żywieniowe na temat szkodliwości czy też nieszkodliwości używek, konserwantów i tego co ogólnie nazywa się „chemią” wprowadzaną do artykułów spożywczych.
Gorąco zachęcamy do zakupu skryptu w naszym Studio Kosmetyki Profesjonalnej.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Ciasteczka stron trzecich
Ta strona korzysta z Google Analytics do gromadzenia anonimowych informacji, takich jak liczba odwiedzających i najpopularniejsze podstrony witryny.
Włączenie tego ciasteczka pomaga nam ulepszyć naszą stronę internetową.
Najpierw włącz ściśle niezbędne ciasteczka, abyśmy mogli zapisać twoje preferencje!