Skrypty zrealizowane w ramach grantu norweskiego oraz projektu Funduszu Stypendialnego i Szkoleniowego

12

Szanowni Państwo informujemy, że skrypty zrealizowane w ramach grantu norweskiego oraz projektu Funduszu Stypendialnego i Szkoleniowego dostępne są w Bibliotece Krakowskiej Wyższej Szkoły Promocji Zdrowia oraz w wersji elektronicznej na stronie ecofood.kwspz.pl

Poniżej przedstawiamy wykaz dostępnych publikacji:

  1. Diety alternatywne i ich zastosowanie w sporcie / Alternative diets and their use in sport – dr hab. Barbara Frączek
  2. Ekologiczna żywność, jej produkcja i dystrybucja / Organic food, its production and distribution – prof. dr hab. Magdalena Jaworska
  3. Zarys toksykologii żywności / An Outline of Food Toxicology –
    mgr Kamil Jurowski, dr hab. Katarzyna Madej, prof. dr hab. n. med. Wojciech Piekoszewski
  4. Chemia ogólna / General Chemistry – dr Adam Kozak
  5. Bezpieczeństwo żywności i systemy kontroli jakości / Food safety and quality control systems – dr hab. Barbara Krzysztofik, prof. UR
  6. Środowiskowe i żywieniowe aspekty wybranych chorób metabolicznych / Environmental and nutritional aspects of selected metabolic diseases – dr Jadwiga Piotrowicz
  7. Tajemnice ziół / The secrets of herbs – prof. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
  1. Podstawy patofizjologii / Fundamentals of pathophysiology –
    dr Zofia Słodowska – Hajduk
  2. Naturalne metody wzmacniania zdrowia / Natural methods of health improvement – dr Edyta Szczuka
  3. Nanotechnologia żywności / Food Nanotechnology – prof. dr hab. Piotr Tomasik
  4. Wybrane zagadnienia z ekologii i ochrony przyrody / Selected issues of ecology and nature protection – dr Elżbieta Trzyna